از متداولترین انواع کامیون میسکر بتن میتوان به تراک میکسر استاندارد، تراک میکسر کارگاهی، تراک میکسر بتن حجمی و بچینگ متحرک اشاره کرد. هر کدام از این کامیونها، از ویژگیهای و قالبیتهای مختص به خود بهره میبرند. در ادامه به معرفی انواع کامیون میکسر بتن میپردازیم.
کامیون میکسر بتن استاندارد
تراک میکسر استاندارد یکی از متداولترین کامیونهای مورد استفاده برای انتقال بتن است. این کامیون میکسر بتن معمولا برای پروژههای ساختمانی و پروژههای دیگر با حجم بتنریزی بالا مورد استفاده قرار میگیرد. مدلهای مختلف این دستگاه بین ۲ تا ۸ متر مکعب ظرفیت دارند. تراک میکسر استاندارد، یک گزینه ایدهآل برای انتقال بتن آماده است.

کامیون میکسر بتن کارگاهی
تراک میکسر کارگاهی، وسیلهای برای اختلاط بتن در پروژههایی با مسیرهای صعبالعبور است. مدلهای معمولی این ماشینها قادر به اختلاط، بارگیری و تخلیه بیش از ۱۰۰ متر مکعب بتن در روز هستند. بسیاری از تراک میکسرهای کارگاهی از تجهیزات الکترونیکی بچینگ وزنی برای کنترل فرآیند اختلاط و چرخش دیگ برای تخلیه بتن از هر دو سمت کامیون بهره میبرند. کامیون میکسر بتن کارگاهی گزینه ایدهآلی برای پروژههای دورافتاده و حاشیه شهرها است.
کامیون میکسر بتن حجمی
تراک میکسر بتن حجمی، کامیونی است که تجهیزات اختلاط بتن بر روی آن نصب شده است. این تراک میکسر نسبت به مدلهای قدیمی از مزیتهای بیشتری بهره میبرد. در واقع، کامیون میکسر بتن حجمی، ترکیبی از کارخانه بچینگ و تراک میکسر معمولی است. تمام مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت بتن در محفظههای جداگانه قرار دارند. به این ترتیب میتوان میزان دقیق بتن مورد نیاز با طرح اختلاط مورد نظر را در محل پروژه تولید کرد.
تراک میکسر بتن حجمی اغلب به منظور ساخت بتنهای زودگیر مورد استفاده قرار میگیرد. البته این میسکرها برای روسازی فرودگاه و ساخت بتن در شرایط دارای عدم قطعیت پایین (از نظر زمانی و حجمی) نیز کاربرد دارند. ویژگیهای کامیون میکسر بتن حجمی باعث کاهش قابل توجه هدررفت بتن میشود. اپراتورها مقدار بتن مورد نیاز را تخمین میزنند و مصرفکنندگان فقط هزینه بتن استفاده شده را پرداخت میکنند.
کامیون بچینگ متحرک
بچینگ متحرک، کامیونی مانند تراک میکسر بتن حجمی است. در این کامیون نیز مواد اولیه نظیر سیمان، سنگدانه، آب و افزودنیها درون مخازن مجزا نگهداری میشوند. اپراتور بچینگ متحرک میتواند به طور همزمان بتن مورد نیاز را تولید و به محل پروژه منتقل کند. با روشن کردن دستگاه، مواد اولیه با نسبتهای مشخص وارد محفظه اختلاط میشوند. در این فرآیند، بتن به طور پیوسته در دیگ ساخته و آماده استفاده میشود.

تریلر میکسر بتن
یکی دیگر از روشهای انتقال بتن توسط کامیونهای معمولی، استفاده از تریلر میکسر بتن است. در این روش، تریلرهای میکسر بتن با ظرفیتهای متفاوت و قابلیتهای مختلف به انتهای کامیون متصل میشوند و آن را تبدیل به تراک میکسر میکنند. انعطافپذیری این روش بسیار بالا است.
مزایای کامیون میکسر بتن چه هستند؟
استفاده از تراک میسکر امکان اختلاط و جابجایی راحت مصالح سیمانی را فراهم میکند. علاوه بر این، این وسیله دارای مزایای متعددی است که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:
تراک میسکر مشکل رساندن مصالح سیمانی به پروژههای دور افتاده و محلهایی که امکان ساخت بچینگ در آنها وجود ندارد را حل کرده است. ذخیره مصالح در مخازن جداگانه نگهداری، امکان تحویل بتن تازه در هر سرویس را فراهم میکند. به دلیل تحویل بتن تازه، دیگر هیچ نگرانی در مورد حرارات بالا یا اختلاط بیش از حد ترکیب وجود نخواهد داشت. اختلاط و ریختن بتن بدون اتلاف وقت انجام میشوند. به علاوه، میزان مصالح مورد استفاده با توجه به نیاز محل بتنریزی قابل تنظیم است.کنترل میزان مصالح مصرفی، از هدررفت و کمبود بتن جلوگیری میکند. این ویژگی، علاوه بر کاهش هزینهها، اثرات زیستمحیطی را نیز کاهش میدهد.
کامیون میکسر بتن دارای ابعاد مختلفی هستند که میتوانند نیاز هر پروژه با هر مقیاسی را برطرف کنند. برخی از تراک میکسرها توانایی تامین ۲۰ متر مکعب بتن با نرخ تولید ۱۴۰ متر مکعب بر ساعت را دارند. کامیون میکسر بتن همیشه در دسترس است و میتوان در ۲۴ ساعت شبانه روز از آن استفاده کرد. بنابراین با در نظر گرفتن مزیت قبلی، انعطافپذیری تراک میکسر بسیار بالا است. امکان تنظیم تراک میکسر برای اضافه کردن افزودنیها و رنگ به مخلوط وجود دارد. کامیون میکسر بتن حجمی میتواند دوغاب، ملات و هر نوع مخلوط سیمانی را آماده کند.